Stärkt ledarskap och ökad merförsäljning efter utbildningen hos Storesupport

Lisa Nicolaysen, butikschef på Mr Cake i Stockholm gick Storesupports butiksledarutbildning i november och har redan märkt en stor effekt i både ledarskap och affärsmässighet.

– Jag är överraskad över hur mycket jag lärt mig på så kort tid. Som butikschef kan det vara svårt att vara frånvarande under en längre tid och då är det perfekt när man får allt det viktigaste effektivt inbakat på bara två pedagogiska dagar, säger Lisa.

Lisa har förutom erfarenhet från restaurang- och cafébranschen även bland annat arbetat inom vården. I augusti 2019 klev hon för första gången upp i rollen som butikschef på Mr Cake i Stockholm, ett amerikansksvenskt populärt cafékoncept som även finns i Göteborg, och behövde då stärka upp vissa kompetensområden av sitt ledarskap med extern utbildning. Valet föll på Storesupport på grund av det unika tvådagarsupplägget och goda referenser. En av de goda effekterna Lisa sett är att hon känner sig tryggare i rollen som ledare.

– Att uppmuntra och coacha personalen är jätteviktigt och gynnar hela verksamheten, utan dom är vi ingenting. Mina medarbetare är trygga med mig som chef och jag känner mig stärkt i min roll med mina nya kunskaper, berättar Lisa.

Ökad merförsäljning och affärsmässighet

En annan välkommen effekt som utbildningen fått är inspiration och kreativitet till aktiviteter som boostar försäljningen.

– Jag har fått verktyg för hur jag ska hantera olika situationer jag ställs inför som butikschef och hur man med enkla tillvägagångssätt kan öka affärsmässigheten. Ett exempel är att vi tävlade i att sälja julgodis. Förutom att det gav effekt på försäljningen så var det väldigt roligt, gav energi och uppskattades av mina kollegor, berättar Lisa.

Morgan Holmström är affärsområdeschef för bemanning, etablering och förnyelse av butiker och även ansvarig för butiksledarutbildningen på Storesupport.

– Syftet med utbildningen är att ge butikschefer och butikspersonal, som vill ta en ledande roll, verktyg för att bli ännu bättre ledare. Utbildningen innehåller bland annat ledarskap, redskap för affärsutveckling, butiksekonomi och marknadsföring, vilket är viktiga komponenter för att skapa en effektiv och lönsam butiksdrift. Vi är jätteglada över den fina respons vi fått från deltagare både på plats och efter avslutad utbildning, säger Morgan.

Anmälan till utbildning

För mer information eller anmälan, kontakta oss på utbildning@storesupport.se.

Läs mer om MR Cake.